DIA DEL MODELISME FERROVIARI MATARÓ 2021

El dissabte 4 de desembre el Grup Ferroviari Mataró va instal·lar al carrer, davant del seu local, una petita maqueta de sis metres i mig de llargada i dos metres d'amplada.

Com que la llarga estava condicionada per permetre l'accés als edificis d'ambdós costats varem optar per fer un muntatge mixt en el que a un costat hi havia una estació terme i a l'altre un bucle de retorn. La idea bàsica era mostrar l'entrada i sortida de trens d'una estació terme.

El bucle soterrat sota una ciutat disposava de dues vies en cadascuna de les quals hi havia un tren. A l'estació de quatre vies n'hi havia dues d'ocupades per trens. Al endegar es posaven en marxa un tren de l'estació i un de soterrat dins el bucle de manera que es creuaven en el bloc que hi havia entre bucle i estació. D'aquesta manera els espectadors veien sempre dos trens circulant. Com que els trens havien de canviar de via el que entrava a l'estació s'aturava lentament deixant prioritat al que sortia. Cliqueu aquí per veure l'esquema del muntatge en pdf o aquí baixar-vos el wintrack.

L'experiència va ser molt satisfactòria. Des de l'hora de començar -les 11 del matí- fins l'hora de plegar -les 7 de la tarda- les visites van ser constants. Els espectadors, a més, si estaven una bona estona, feien preguntes i es van mostrar molt interessats per les activitats del grup. Aquí podeu veure un petit vídeo de mostra de la circulació dels trens.

El nostre president, l'Esteve, va fer les fotos del muntatge que podeu veure a sota i podeu ampliar clicant sobre cadascuna d'ells.