DIA DEL MODELISME FERROVIARI MATARÓ 2021

El dissabte 4 de desembre el Grup Ferroviari Mataró va instal·lar al carrer, davant del seu local, una petita maqueta de sis metres i mig de llargada i dos metres d'amplada.

Com que la llarga estava condicionada per permetre l'accés als edificis d'ambdós costats varem optar per fer un muntatge mixt en el que a un costat hi havia una estació terme i a l'altre un bucle de retorn. La idea bàsica era mostrar l'entrada i sortida de trens d'una estació terme.

El bucle soterrat sota una ciutat disposava de dues vies en cadascuna de les quals hi havia un tren. A l'estació de quatre vies n'hi havia dues d'ocupades per trens. Al endegar es posaven en marxa un tren de l'estació i un de soterrat dins el bucle de manera que es creuaven en el bloc que hi havia entre bucle i estació. D'aquesta manera els espectadors veien sempre dos trens circulant. Com que els trens havien de canviar de via el que entrava a l'estació s'aturava lentament deixant prioritat al que sortia.

L'experiència va ser molt satisfactòria. Des de l'hora de començar -les 11 del matí- fins l'hora de plegar -les 7 de la tarda- les visites van ser constants. Els espectadors, a més, si estaven una bona estona, feien preguntes i es van mostrar molt interessats per les activitats del grup. Aquí podeu veure un petit vídeo de mostra de la circulació dels trens.