SANT POL 2018

 

El regidor d'esports de l'ajuntament de Sant Pol va tenir l'ocasió de veure la maqueta que tenim muntada en el nostre local. Li va semblar prou interessant per parlar-ne amb la regidora de cultura del seu ajuntament. Posteriorment l'alcaldessa de la Vila va donar el seu vist-i-plau a la possibilitat de poder fer un muntatge algun dels dies de la festa major.

Cursada la invitació corresponent el Grup Ferroviari Mataró va fer una proposta de vint-i-quatre mòduls, l'esquema del qual podeu veure clicant l'enllaç que teniu al final d'aquest text. Amb aquest muntatge cada tren feria un recorregut de 48 metres des de la seva sortida de l'estació fins a tornar al lloc de sortida invertint un temps de més de tres minuts en el seu recorregut.

Per la maqueta vàrem fer córrer vuit trens que vàrem procurar podessin ser reconeguts pels visitants per ser trens que havien circulat per la via de la costa. Entre el trens de passatgers els més coneguts eren les unitats UT600 de color verd i plata coneguts popularment com "les suïsses" i les UT440 de color blanc i vermell. Però el visitants més grans segurament també recordarien els "Costa" de fusta que varen córrer per la línia fins a finals dels 60.

Vàrem decidir que els trens de mercaderies portarien càrregues uniformes. Els vagons coberts dels trens "Mataró potatoes" que s'utilitzaven per l'exportació de la patata primerenca del Maresme, els vagons amb carbó freqüents quan les locomotores encara eren de vapor i els trens de fusta freqüents en aquest itinerari en els anys del boom turístic.

I perquè el més joves tinguessin un coneixement més complert vàrem posar de locomotora en un dels trens una "vaporosa."

Podeu veure aquí sota unes quantes fotografies i vídeos d'aquest muntatge.

Agraïm a l'ajuntament de Sant Pol la oportunitat que ens ha brindat de donar a conèixer el nostre treball als seus vilatans.

Cliqueu aquí per veure el plánol del muntatge

Clicant damunt la imatge podeu veure tot el recorregut de la maqueta

 
Unes quantes fotografies
 
I, per acabar, uns vídeos