EXPOTREN LLEIDA

La dotzena edició de la Expotren va veure l'espai reduït a només un dels dos pavellons que venia utilitzant tradicionalment. Per aquesta raó les maquetes presents havien de ser d'unes dimensions més reduïdes en comparació de les que havien estat en anys anteriors.

El Grup Ferroviari Mataró ve proposar una mini-maqueta amb una concepció que, si no ens equivoquem, no s'havia fet mai a Lleida: una petita estació terme de quatre vies amb entrada i sortida de trens continuada i un recorregut curt, només un parell de blocs, acabat en un bucle de retorn amagat sota una ciutat que, amb dues vies feia també la funció d'una estació oculta.

Una decoració bonica i sense canvis estridents de paisatge va fer que la maqueta fos atractiva pels visitants que en tot moment s'acostaven per contemplar la circulació dels trens.

Els trens escollits van ser d'alguns dels models que havien circulat per la nostra terra, des de les primeres UT600, les"Suïsses" verd i plata, fins els darrers "Civia" passant per les UT600 repintades o els populars "Camells" de la sèrie 592 de RENFE. Podeu veure un vídeo del recorregut.

Clicant aquí podeu veure també un complert vídeo de la ExpoTren fet per José Luis García que està allotjat al web de la FCAF.

En aquest vídeo podreu veure, a més d'unes breus imatges del nostre muntatge (minut 9.32) la locomotora rètica construïda pel nostre company Francesc Parera i una exposició de material Electrotren posat sobre els mòduls del també company nostre Xavier Bragulat.