174è ANIVERSARI DEL PRIMER TREN

El Grup Ferroviari Mataró ha commemorat el 174è aniversari de l'arribada del primer ferrocarril a la nostra ciutat muntant una maqueta modular, amb la col·laboració de l'Ajuntament, en el Cafè del Mar.

A sota aquest text teniu un plànol de la maqueta que hem muntat. Tal i com podeu llegir en el plànol la maqueta fe 13 metres de llargada per 5 d'amplada. Consta de 29 mòduls, té l'estació de Mataró al centre i dues estacions terme costat i costat de la de la nostra ciutat. Els trens que corren per aquesta maqueta son els mateixos que han corregut per diferents indrets catalans i, sobretot, els del itinerari Barcelona- Mataró.

Com a curiositat direm que els mòduls que comencen per 01 son mòduls estàndard rectangulars de 94 cm de llargada per 50 cm d'amplada; el que comencen per 04 són les estacions i els que comencen per 15, 30, 45 o 90 son corbes dels mateixos graus que indica aquests parells de xifres.

La situació del local i la poca publicitat feta ha estat el motiu que, al menys els primers dies, haguem tingut un públic escàs. Els visitants, però, molt interessats han pogut passar força estona mirant i preguntant. Alguns nens han tingut la oportunitat de posar-se davant l'ordinador portant ells el control dels trens. Com a caps d'estació, han decidit quin era el tren que sortiria i en quina via entraria quan arribés a l'estació de destí.


Fer anar els trens amb el nostre sistema és tant senzill que tothom ho pot fer.