ARGENTONA 2022

El Grup Ferroviari Mataró ha volgut fer-se conèixer a la veïna població d'Argentona. Per aquest motiu ha demanat al departament de Cultura del excel·lentíssim Ajuntament la cessió, la setmana de la Festa Major, d'un espai de la biblioteca que té una façana de vidre en el carrer Gran.

Les dimensions d'aquest espai no ens permetien posar l'estació de Mataró per tant varem optar per fer un petit recorregut amb dus estacions terme a cadascun dels finals. Podeu veure un esquema clicant aquí. Els colors serveixen per identificar els cantons o blocs. Com que entre estació i estació només hi havia tres blocs en cada sentit només podien circular en el mateix moment quatre trens.

Era interessant veure que el tren que entrava en una estació alentia la marxa i, fins i tot s'aturava, esperant la sortida d'un altre tren d'aquesta mateixa estació.

Molts nens i nenes visitants varen rebre una explicació sobre el sistema de funcionament dels trens i varen poder, ells mateixos, fer sortir el tren escollit per ells o elles i portar-lo a la via que vulguessin de l'altre estació.

 

A sota teniu unes fotos del espai ocupat en una de les sales de lectura de la biblioteca Joan Fontcuberta.

En David G. va observar que proper a un càmping uns excursionistes havien fet una acampada "salvatge" molt a prop de la caseta d'enclavaments

Fer còrrer trens amb el nostre sistema és cosa de nens (fotos exposades amb autorització familiar)