MATARÓTREN 2019

La fira ferroviària de Mataró, des de fa dos anys "Mataró Tren", ha celebrat enguany la seva 15ª edició. El Grup Ferroviari Mataró hi ha participat per partida doble perquè el muntatge del tren tripulat d'ample de via de 10 polzades cedit pel CEMFES de Sabadell, amb vies dels Amics del Tramvia d'Argentona, va ser possible gràcies el treball del nostre company Francesc a qui veiem, a la foto de més avall, conduïnt el tren des de la locomotora Alsthom construïda per ell mateix.

Com sempre podeu veure un pdf del esquema del nostre muntatge clicant aquí. Pels qui estiguin més interessats en els aspectes tècnics direm que pel muntatge vàrem utilitzar un total de 30 mòduls que formaven tres blocs a banda i banda de l'estació a més dels dos bucles per fer el canvi de sentit. Pel control dels trens es van utilitzar 22 contactes tipus S88 activats per una central Intellibox connectada amb un RS232 a un ordinador.


El muntatge tenia 68,16 metres de vies RocoLine sense balast amb 17 agulles de la mateixa marca. El recorregut d'un tren des que sortia de l'estació fins que tornava al lloc de sortida era de 48,77 metres.


Sobre la maqueta hi havia sis trens dels quals quatre circulaven mentre els altres dos descansaven. Quan un tren tornava al lloc de sortida endegava un dels que, en aquell moment, estava descansant.
A diferència d'altres maquetes els trens de la nostra funcionaven sense "maquinista". El control dels trens es feia de manera automàtica mitjançant un programa informàtic fet amb el suport de Train Controller de la empresa RailRoad and Co.

Les fotos que hi ha aquí sota han estat amablement cedides per l'Antonio González Serrano.