PINEDA 2018

Per tercera vegada anem a Pineda convidats pel departament de cultura del seu ajuntament. Les dates escollides, 23 i 24 de juny, van ser les corresponents a la Festa Major de Sant Joan.

El muntatge de la maqueta es va fer a l'antiga biblioteca, actualment Espai Sara Llorens, i el públic va poder-la veure el dissabte 23 matí i tarda i el diumenge 24 només matí.

Una de les novetats del muntatge va ser un mòdul en forma de muntanya per la que circulaven trens cremallera de via estreta.

A la primera de les fotos que teniu a sota podeu veure els elements imprescindibles pel nostre sistema de funcionament. A l'esquerra tenim una caixa amb tots els connectors dels S88, els sensors que detecten la presència de trens en cadascun dels trams de via i permeten activar les ordres que hàgim determinat, entre d'elles les de frenada i aturada del tren. Al costat la central. En aquest cas una Intellibox. La sofisticació de la central no és molt important atès que el control el fa l'ordinador per mitjà del programa Train Controller. La central només és l'element transmissor de les ordres del programa als trens i a les vies. I, a la dreta. un ordinador amb Windows XP.

 

Cliqueu aquí per veure el plánol del muntatge

El sistema de control preparat
El bucle de l'esquerra de l'espectafor
Comença el recorregut
Estació telefònica al costat d'una central
Ai! Sembla que tenim un problema
El pont de pedra
Comença la corba
Arrivem al final
La novetat: la mutanya del cremallera