EXPOTREN LLEIDA 2017

Des la seva primera edició el GRUP FERROVIARI MATARÓ ha estat present a totes les Expo Tren de Lleida. Aquesta fira, tal i com diu el text de presentació del seu web que reproduïm a sota d'aquest text, s'ha convertit en la més important de les que tenen lloc a l'àrea mediterrània.

El muntatge que varem presentar tenia dues característiques que el feien únic. En primer lloc el trajecte dels trens seguia el model anomenat "de punta a punta (PaP)" És a dir els trens sortien d'una estació terme i arribàvem a una altra estació terme passant per una gran estació a meitat del recorregut. S'abandonava doncs el clàssic sistema dels trens que, més o menys dissimuladament, "donen voltes" dins la maqueta per passar a un sistema més avançat similar als que en aquests moments s'estan implantant a tot Europa.

I, en segon lloc, el muntatge era totalment digital. Tota la resta de maquetes que varem poder veure tenien muntatges mixtos amb trens digitals però amb un control analògic de la resta de la xarxa ferroviària. És a dir les agulles i semàfors no responien a una circulació establerta i programada com passa a la realitat sinó que depenien d'un operador que havia de polsar el corresponent botó per canviar la seva posició.

PRESENTACIÓ

El Saló LLEIDA EXPO TREN neix l’any en què es commemora el 150è aniversari de l’arribada del ferrocarril a Lleida. Es tracta d’una fira dedicada a allò que es pot anomenar l’oci ferroviari o conjunt d’activitats que fan referència al món del ferrocarril en la seva vessant més lúdica i també cultural, com són el modelisme i el maquetisme, i també a aquell tipus de lleure en què el tren és l’element clau.

El saló, de característiques úniques a Espanya, s'ha convertit en un referent català i estatal i també internacional, i complementa a la perfecció l’actual oferta turística ferroviària del Tren dels Llacs. La fira comprèn els vessants cultural, lúdic i comercial d’aquest hobby, i està dirigida principalment a persones ja familiaritzades amb aquest entorn, i també al públic en general –sense excloure els infants– que desitgi gaudir del fantàstic món dels trens, tant en la realitat com en miniatura.

L’esdeveniment té el suport de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril i del Club N de España, dues entitats que agrupen més de 60 associacions d’aficionats al tren i al modelisme ferroviari i que exhibiran diverses maquetes a escales diferents. En l'exhibició també hi participen maquetistes professionals i aficionats particulars.

A nivell comercial, hi són presents les principals marques de modelisme ferroviari tant pel que fa a trens com a materials per a la construcció de maquetes, i també hi ha un espai dedicat a la venda. Per la seva banda, l’oferta de turisme ferroviari es concreta amb la presència de diverses entitats i empreses del sector.

En definitiva, el saló LLEIDA EXPO TREN té unes característiques que el fan únic a Espanya; té com a objectiu la difusió de l’afició i de l’interès pel món del ferrocarril en totes les seves facetes lúdiques i culturals i s'ha convertit en un referent al nostre país i al sud d’Europa.

Aquest és el plánol del muntatge

A la fila de dalt carreguem el camió que ens ha de portar a Lleida.

A l'esquerra quan ja estem sortint i, a la dreta ja estem a lleida esparant les instruccions per començar a descarregar el camió.

Algunes de les fotos que en Salvador va fer del muntatge

   

Recomanem aquest video per tenir una visió global d'aquesta edició d'ExpoTren

https://www.youtube.com/watch?v=bkzA28wpmQ4