EXPOTREN LLEIDA 2016

Un any més. i és el sisè, el Grup Ferroviari Mataró ha estat com a expositor a la Expotren de Lleida.

Cal recordar que l'any anterior havíem presentat, com a novetat, una maqueta ferroviària que presentava una explotació "punta a punta". En aquella maqueta es podien veure tren circulant entre dues estacions terme , la Dammtor d'Hamburg i la de Suchen amb l'afegitó, a mig camí del recorregut, d'una petita estació de pas.

Hem de reconèixer que el funcionament no va respondre totalment a les expectatives que hi havíem posat. No sabem la causa però el programa de control de la circulació dels trens va rebre una sèrie d'interferències que varen impedir que els trens circulessin sense problemes. Van fallar algunes agulles amb la conseqüència de provocar el caos en determinats moments. El més estrany va ser precisament això, que el mal funcionament no es va produir de manera regular o contínua sinó a ràfegues. Desesperats a la sessió del dissabte tarda van inhabilitar una part del trajecte però, per sorpresa nostra i sense haver fet rés, el diumenge matí tornava a funcionar correctament.

Per evitar aquests problemes varem decidir fer un canvi total a l'estructura de col·locació dels contactes que funcionen amb S88. L'any passat anaven muntats en sèrie, és a dir, un darrera l'altre units pel cable corresponen que normalment podia ser d'una longitud entre tres i quatre metres. Aquest any hem muntat un caixó on hi havia posats, l'un al costat de l'altre, tots els S88 i des de cadascun d'ells cables per a quatre contactes el enllaçaven amb els blocs corresponents.

L'èxit ha estat total i el programa ha funcionat perfectament en cadascuna de les sessions de la Expotren.

Pel que fa a la part decorativa les novetats han estat diverses. En primer lloc hem mantingut un recorregut PaP entre dues estacions terme amb una tercera de pas. Els trens sortien de l'estació Dammtor amb un recorregut que primer els feia girar al seu costat dret i, després d'un tram recte, giraven altre cop cap la seva esquerra per enfilar l'entrada a l'estació Suchenpass.

A la sortida de l'estació els trens agafen la corba on hi ha les instal·lacions de la paperera Alte Mühle, travessen el pont de la central elèctrica i, després de deixar enrere la part d'estació destinada a la càrrega de vehicles arriben al final de recorregut.

Aquest plantejament ens va obligar transformar dues estacions per convertir-les de pas a terme i viceversa afegint-hi dos mòduls nous. Pel que respecte al recorregut també hem presentat, com es pot veure a les fotos un conjunt de mòduls nous. Per exemple les dues corbes grans de 45 graus cadascuna reproduint una fàbrica de paper, l'Alte Mühle, o els dos mòduls rectes amb una estació de càrrega de cotxes.

 

Podeu ampliar la imatge en format pdf clicant sobre d'ella.

Si teniu el prgrama TrainController també podeu baixar-vos els fitxers amb què va funcionar la maqueta:

Totes les fotos d'aquesta pàgina han estat tretes del bloc de en Francesc Martín. Si voleu veure'n més aneu a:

http://fmb-dmr.blogspot.com.es/2016/03/expotren-lleida-2016-grup-ferroviari.html?m=1


Podeu veure també els vídeos de:

Josep Lluís García https://www.youtube.com/watch?v=HdYnW5f4bdw (4.00 i 4.53)

i

Jaumedelleida https://www.youtube.com/watch?v=bkzA28wpmQ4 (9.35 i 12.35)

(Entre parèntesi els minuts en que es veuen els nostre mòduls)

Gràcies a tots tres pels seus excel·lents reportatges