EXPOTREN LLEIDA 2013

Per quarta vegada varem ser convidats a participar a la nova edició de l'Expo Tren de Lleida.

Varem sortir a les 7h del matí per tenir temps suficient de agafar forçes amb un bon esmorzar a La Panadella i arrivar. com ja és habitual en nosaltres, tot just acabat d'obrir el recinte.

Aquest cop només quatre membres del grup hi varem anar per carretera. Un quart company, que vingué amb tren, s'ens va afegir mentre estavem descarregant el camió.

Ens haviem proposat repetir exactament el muntatge que varem fer a l'Ateneu de Mataró. Un cop allà, però, varem veure la possibilitat d'afegir-hi una corba-contracorba que, per un costat, equilibrava la llargada dels diferents costats i, per l'altra, introduïa una millora estètica en el recorregut més llarg sense estacions al mig.

Cal dir que, amb només cinc persones, el muntatge va ser dur encara que, afortunadament, ja el tenim molt per la mà i no va haver-hi cap dificoltat per fer-ho. De fet varem tenir el muntatge fet en menys de quatre hores i varem deixer per a desprès de dinar les connexions elèctriques i la senyalitazació.

Potser paga la pena explicar que tenim diferents sistemes per el control de la circulació dels trens. Aquest cop varem optar per una circulació automàtica de manera que cada tren que estava en una via senyalizava la seva presencia en aquell bloc i posava en vermell el semàfor del bloc del darrera aturant de manera automàtica el tren que podès acostar-s'hi. Això ens obliga a programar la placa que hi ha a sota cadascun dels mòduls per indicar-els-hi si tenen semàfor o no.

L'espai ocupat va se un quadrat de 12 m de costat i l'esquema del muntatge el teniu en pdf o en wintrack clicant en cadascun dels llocs assenyalats.

La novetat d'enguany va ser l'estació de Mataró que varem estrenar a Sabadell i encara no haviem portat a Lleida. Cal dir també que el nostre company "Manu" ens va oferir un circuït exposició amb quatre trens Lego circulant sense parar.

Atès que, com hem dir més amunt, hi varem anar pocs companys, cap de nosaltres es va recordar de fer alguna fotografia o vídeo del muntage. Hem demanat, doncs, permís a dos amics nostres, en Francesc Martín (les deu primeres) i en Pere Casafont (les cinc següents) per a reproduir les que vàren fer ells. Hem sol·licitat permís, també a l'Alex Huerres per reproduir la darrera fotografia que va ser publicada, incialment, a Mundoferroviario.com