MATARÓ 2012-2013

EXPOSICIÓ A L'ATENEU

 

L'Ateneu de la Fundació Caixa Laietana presenta des del 27 de novembre de 2012 fins el 27 de gener de 2013 la exposició

EL TREN: EL PROGRÉS INDUSTRIAL A MATARÓ
La col·lecció d'Enginys Mecànics
Recerca i recuperació de Josep Castellsaguer.

En aquesta exposició es mostren diverses màquines de vapor relacionades, principalment, amb la indústria tèxtil de la ciutat.

Hi ha també una complerta mostra de les primeres locomotores que, en diferents països varen jugar un paper primordial de suport a la naixent indústria.

El mateix Josep Castellsaguer justifica la intenció d'aquesta exposició presentant-la amb aquestes paraules: "En un viatge a Anglaterra, coincidint amb les Olimpíades de Barcelona de l'any 1992 vaig descobrir un món de dimensions immenses dins la meva afició de tota la vida a la mecànica, que em va portar a la recerca i 0btenció d'enginys mecànics de tota mena i que ara ens il·lustren sobre el fet de la revolució industrial d'aquests darrers segles. Em complau, junt amb els meus companys de tasca, compartir amb tots vosaltres una part d'aquesta afició meva"

L'exposició ocupa dues plantes de l'edifici i, al pis de dalt, hi ha instal·lada una maqueta modular feta pel Grup Ferroviari Mataró.

Aquesta maqueta, una de les més complertes que hem presentat, té tres estacions - una de les quals és reproducció de l'actual estació de Mataró - i té un recorregut de més de seixanta metres sense comptar les vies secundàries d'estacionament i d'avançament.

 

Podeu veure també videos a You Tube clicant aquí