Fira Ferroviària Mataró 2010

Aquest any ha estat la sisena edició de la Fira Ferroviària de Mataró. El nostre grup va nèixer a partir d'una convocatòria pública que es va fer en el transcurs de la quarta edició. La primera presentació pública del nostres mòduls va tenir lloc, l'any passat, en el transcurs de la cinquena fira en un local annexe a les seves instal·lacions. En aquesta edició hem volgut estar al carrer, sota unes carpes, amb la resta de participants.

La Fira gira, bàsicament, en torn de dos eixos:

1) Una gimcana ferroviària organitzada per Comerç Mataró Centre i patrocinada per Ludjens S.L. amb la co·laboració del Grup Ferroviari Mataró en la quals els participants han d'omplir un carnet amb les respostes que treuen visitant vint-i-quatres establiments en els que hi ha trens exposats a l'aparador o en el seu interior. Els particiants que han encertat les respostes participen en una rifa on hi ha, de premis, deu caixes d'iniciació de Märklin. La gimcana comença a primers d'octubre i finalitza uns dies abans de la Fira per poder repartir els premis el mateix dia en que té lloc aquesta.

Alguns dels aparadors de la gimcana,
el sorteig i alguns guanyadors

 

2) La Fira propiament que té lloc un dissabte a la plaça de Santa Anna amb una mostra de diveses parades, tallers infantils, sardanes i d'altres activitats coordinades pel Centre Històric Miquel Biada, un tren que circula portant passatgers i una mostra dels mòduls del Grup Ferroviari Mataró.

     
     

A dalt, parades i tallers

En Francesc amb la "seva" cocodril

Els components del Grup Ferroviari, amb l'apreciable col·laboració d'en Josep, haviem aprofitat l'estiu per treballar en el circuit que tenim en el local i fer uns nous bucles de retorn, més petits, que ens permetèssin fer un muntatge a l'aire lliure, a la rambla de Mataró el dissabte 23 i diumenge 24 d'octubre en el marc de la Fira Ferroviària.

Aquí teniu l'esquema del muntatge fet a la Rambla i algunes fotos d'una mostra del nostre treball. L'espai disponible era de 12 metres de llargada per 3 metres d'amplada.

Vista del muntatge
A punt per començar
En Miquel controla els trens
Primers visitants, primeres explicacions
Petits i grans ho miren atentament
Es segueix el recorregut dels trens
Diuen que "jugar a trens" és una cosa de nens
Sempre hi ha coses per arreglar
ALGÚ vigila que tot vagi bé
Els dos bucles de retorn, encara no acabats del tot. A l'esquerra el que serà el museu del ferrocarril; a la dreta una ciutat en la que hi ha circulació de vehicles.