Primera prova

El 14 de març de 2009 va ser un dia memorable. Ens vàrem reunir uns quants a l'estudi - taller d'en Josep per assajar, per primer cop, els mòduls construïts manualment i fer circular alguns trens.

A la foto, a l'esquerra podeu veure a en Quim, a la dreta i començant per la porta oberta del fons, en Francesc P, en Toni B, n'Eduard, en Toni S. n'Antoni M, en Miquel, en Santi i d'esquena en Josep Lluís. També hi ha en Josep que no surt a la foto perquè és el qui la fa.

Primer vàrem fer circular dues locomotores sense vagons; una Metrònom Hobby de la marca Piko i una V160 també de Piko, totes dues digitalitzades. Vàrem utilitzar la petita central Piko Digi 1 i el comandament Piko Digi-Fern.

El sistema de comandament per infrarojos no ens va convèncer. Cal estar força proper al emissor i està molt alineat. La decisió va ser estudiar un tipus diferent de connexió, tipus LocoNet o XPress.

 

Després varen circular totes dues locomotores amb dotze vagons Talgo cadascuna. L'efecte era impressionant encara que la llargada dels trens i les mides de les vies (aproximadament uns 5 metres en cada sentit) feia que s'hagués estar molt atent per evitar que un tren xoqués pel darrera amb el que el precedia.

La conclusió lògica va ser la d'acordar estudiar un sistema de semàfors per evitar col·lisions. El semàfor com a element de seguretat que aturés el tren si aquest passava de llarg. L'obligació de detenir-lo davant un semàfor vermell seria del conductor, per tant el semàfor no el detindria abans sinó que només ho faria si s'hagués ignorat.