LLEIDA EXPOTREN

 

La fira Expotren de Lleida ha esdevingut el millor punt de trobada del maquetisme ferroviari de la Península.
El nostre Grup hi ha estat present gairabé tots les edicions amb diversos tipus de maquetes i enguany no hi podíem faltar.
L’espai que ens han cedit era relativament petit i amb una forma allargada que dificultava la disposició dels diferents elements.


No obstant hem pogut presentar una Maqueta força interessant composta de dues estacions Terme de quatre vies cada una, que ens permetien fer diversos programes de circulació de va i ve .
Podien circular simultàniament fins a 5 composicions.
També hem trobat un racó per instal·lar una gran monitor on es el reproduïa el programa que podia veure el operador en el ordinador.

Varem utilitzar el programa Train Controler

La maqueta estava formada per 23 mòduls i la mida total era de 16 x 3 metres
En un extrem hi havia una estació Terme de quatre vies. Les vies transcorrien paral·lelament al costat llarg on continuaven amb una llarga corba de 180º que acabava en una altra estació terme també de quatre vies.

El programa mes utilitzat feia anar els trens de una a altra estació, sortint dos trens a l’hora de cada una que s’encreuaven a mig camí. Quan un tren arribava al final del seu trajecte un altre sortia de la mateixa estació i axis successivament. Aixo significa que sempre hi havia 7 / 8 trens en la maqueta dels quals en circulaven a l'hora 4 / 5

Varem mostrar un conjunt de mòduls amb decoracio atemporal, fet que ens permetia fer circular trens de diversa tipologia i origen, i que funcionaven fluidament

Podeu veure el croquis del circuit aqui a baix